Patatesli kıymalı sulu köfte tarifi nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Patatesli kıymalı sulu köfte. Hem köftelerin yumuşak dokusu hem de patateslerin lezzetli sosla buluşmasıyla sofralarınızı şenlendirecek bu yemek, malzemelerin uyumunu en iyi şekilde yansıtıyor.
Patatesli Kıymalı Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- Köfte için
- 400 gr kıyma (karışık veya dana)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
- Sosu için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet doğranmış soğan
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 adet küp doğranmış patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
- Köfte harcını hazırlamak için derin bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, yumurta, tuz ve baharatları iyice yoğurun.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin.
- Tencereye sıvı yağı alıp doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ilave edip 5 dakika pişirin.
- Küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin.
- Üzerine sıcak suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Hazırladığınız köfteleri tencereye tek tek yerleştirin.
- Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Köfteler ve patatesler pişince ocaktan alın.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Köfte harcını iyice yoğurursanız köfteleriniz dağılmaz
- Patatesleri aynı boyutta doğrarsanız eşit pişer
- Köfteleri tencerede fazla karıştırmamalısınız
- Domates yerine 1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz
|