Kıyma ile zarf böreği tarifinde en çok dikkatimi çeken, hamurun incecik oluşu ve iç harcının zenginliği oldu. Soğanları kavurduktan sonra kıyma eklemek, böreğe derin bir lezzet katıyor. Üçgen yufkaların zarf şeklinde katlanması, hem sunum açısından şık bir görünüm sağlıyor hem de içindeki kıymalı harcı muhteşem bir şekilde muhafaza ediyor. Fırında pişirirken üzerinin altın rengi alması, böreğin çıtırlığını nasıl arttırdığını hayal edebiliyorum. Yanında yoğurt ya da acı biber turşusu ile servis edilmesi ise tam bir ziyafet olur! Kendi damak zevkim doğrultusunda eklemeler yaparak bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum. Gerçekten harika bir atıştırmalık ya da ana yemek alternatifi. Kimler bu lezzeti tatmak ister?
Kıyma ile zarf böreği tarifinde en çok dikkatimi çeken, hamurun incecik oluşu ve iç harcının zenginliği oldu. Soğanları kavurduktan sonra kıyma eklemek, böreğe derin bir lezzet katıyor. Üçgen yufkaların zarf şeklinde katlanması, hem sunum açısından şık bir görünüm sağlıyor hem de içindeki kıymalı harcı muhteşem bir şekilde muhafaza ediyor. Fırında pişirirken üzerinin altın rengi alması, böreğin çıtırlığını nasıl arttırdığını hayal edebiliyorum. Yanında yoğurt ya da acı biber turşusu ile servis edilmesi ise tam bir ziyafet olur! Kendi damak zevkim doğrultusunda eklemeler yaparak bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum. Gerçekten harika bir atıştırmalık ya da ana yemek alternatifi. Kimler bu lezzeti tatmak ister?
Cevap yaz