Kıymalı Nohut Kıymalı nohut; oldukça sevilen bir yemek çeşitidir. Nohut, besin değeri çok yüksek olan kuru baklagillerin en değerli türlerinden bir tanesidir. Nohut denilince ilk aklıma gelen şey humus olarak adlandırılan meze geliyor. Tazesi de çerez olarak yenilebilen nohut, Türk mutfağının kıymetlileri arasındadır. Ben nohudun sadece yemeğini yaparak tüketmiyorum. Aynı zamanda haşlanmış nohudu derin dondurucuda muhafaza ederek pilav çeşitleri ile yarma çorbasının da içerisine atıyorum. Böylece evdekiler daha fazla nohut tüketme imkanına sahip oluyor. Güzel ve lezzetli bir nohut pişirebilmek için iyi pişiren bir düdüklü tencereye ihtiyacınız bulunmaktadır. Ayrıca lezzetli nohut yemeğinin sırrı nohudun cinsinde saklıdır. Ben denemeler sonucu bulduğum markadan çok memnunum ve 3 yıldır hep o markayı tercih ediyorum. Sizlerle kıymalı nohut yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden kolay gelsin...
Kıymalı nohut yemeğinin yapımı için gerekli olan malzemeler: - 2 su bardağı nohut, (bu miktar yaklaşık 6-7 kişilik)
- 250 gr. az yağlı dana kıyma,
- 1 adet büyük boy kuru soğan,
- 3-4 adet kurutulmuş tatlı biber,
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- Yeteri kadar tuz,
- Kaynar su.
Kıymalı nohut hazırlanışı:
Kıymalı nohut yemeğinin yapımına bir gün önceden başlamanız gerekmektedir. Bunun için nohutları ayıklayarak ılık suya ıslatın ve serin bir yerde yaklaşık 12 saat bekletin. Özellikle kapaklı tencere tercih ederseniz nohutlar daha iyi kabarır. Ayrıca ıslatma suyunu bol tutarsanız nohut suya doyar ve pişirdiğinizde çok su çekmez. Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltın ve yemeklik olarak doğranan kuru soğanlar ile kıymayı biraz da tuz ilave ederek kavurun. Kavrulan malzemenin üzerine salça ve ıslatılıp süzülen nohutları da ekleyerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurma işlemine devam edin. Kavrulan nohutların üzerine kaynar suyu ve baharatları da ekleyerek kaynayıncaya kadar tencerenin ağzı açık bekletin. Kaynamaya başlayan düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve havasının çıktığı andan itibaren yaklaşık 50 dakika yarım ateşte pişirin. Düdüklü tencerenin kalitesi ve nohudun cinsine göre pişme hızı değişebilir. Bu nedenle siz pişme süresini kendi durumunuza göre ayarlayabilirsiniz. Düdüklü tencerenin ağzını iyice soğuduğunda açın ve kıymalı nohut yemeğini uygun bir tencereye boşaltın. Kıymalı nohut yemeğiniz hazır. Yanında turşu ile servis yapabilirsiniz. Nohut yemeğini arzu ederseniz kuşbaşı et ya da kemikli et ile de pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Kıymalı nohut yemeğinin yanına mutlaka pirinç pilavı yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun... Son Güncelleme : 27.09.2018 01:47:33 Kıymalı Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Nohut" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Kıymalı Menemen | Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden... |  | Kıymalı İmam Bayıldı | Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. K... |  | Kıymalı Pide İçi | Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci... |  | Kıymalı Bezelyeli Börek | Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz... |  | Kıymalı Erişte | Kıymalı Erişte, un,yumurta,yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış aylarınd... |  | Kıymalı Börek İçi | Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz... |  | Kıymalı Hünkar Beğendi | Kıymalı Hünkar Beğendi, Hünkar Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ... |  | Kıymalı Hamur İşleri | Kıymalı hamur işleri,: Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meş... |  | Kıymalı Bulgur Köftesi | Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba... |  | Kıymalı Çin Böreği | Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah... | .gif) | Kıymalı Pide Kaç Kalori | Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ... |  | Fırında Kıymalı Yumurta | Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılar dır. Besin değ... | | | Kıymalı Menemen | | Kıymalı İmam Bayıldı | | Kıymalı Pide İçi | | Kıymalı Bezelyeli Börek | | Kıymalı Erişte | | Kıymalı Börek İçi | | Kıymalı Hünkar Beğendi | | Kıymalı Hamur İşleri | | Kıymalı Bulgur Köftesi | | Kıymalı Çin Böreği | | Kıymalı Pide Kaç Kalori | | Fırında Kıymalı Yumurta | | Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates | | Kıymalı Mantarlı Börek | | Tavuk Kıymalı Köfte | | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | | Kıymalı Pilav | | Kıymalı Yoğurt Çorbası | | Galeta Unlu Kıymalı Börek | | Kıymalı Çörek | | Kıymalı Kabak Yemeği | | Kıymalı Patlıcan Yemeği | | Kıymalı Börek Kalori | | Kıymalı Sulu Köfte | | Oktay Usta Kıymalı Börek | | Kıymalı Nohut Yemeği | | Kıymalı Pide Hamuru | | Kıymalı Milföy Böreği | | Kıymalı Börek | | Kıymalı Yumurta Kaç Kalori | Popüler İçerik | Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ... | Kıymalı Mantarlı Börek Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil... | Tavuk Kıymalı Köfte Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta... | Rüyada Kıymalı Pide Görmek Rüyada kıymalı pide görmek, hayatınızda bazı olayların size sıkıntı vereceğine çok kötü günleri geçireceğiniz kötü zamanlardan geçerek hayatınızda baz... | Kıymalı Pilav Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D... | Kıymalı Yoğurt Çorbası Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ... | |