Kıymalı börek için en lezzetli iç harcı nasıl hazırlanır?

Lezzetli böreklerin vazgeçilmez iç malzemesi olan kıymalı harç, doğru malzeme dengesi ve pişirme tekniğiyle hazırlandığında yemeklere unutulmaz bir tat katıyor. Kıvamını bulmuş, tam kıvamında baharatlanmış bir iç harcın böreğe dönüşme serüveni, mutfak deneyiminin en keyifli anlarından biridir.

19 Kasım 2025

Kıymalı Börek İç Harcı Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gr kıyma (yarı yağlı dana veya karışık)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çatalla ezilmiş diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 demek ince kıyılmış maydanoz
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı:


  • Soğanlar ince ince doğranır
  • Tencereye sıvı yağ alınır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
  • Kıyma eklenip suyunu çekene kadar kavrulur
  • Salça eklenip 2-3 dakika daha kavrulur
  • Baharatlar ve sarımsak eklenip karıştırılır
  • Yarım çay bardağı su eklenip 5 dakika pişirilir
  • Ocaktan alınıp maydanoz eklenir
  • İç harcı soğumaya bırakılır

Püf Noktaları:

  • Kıymanın yağlı olması böreğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • İç harcı soğuduktan sonra böreğe konulmalıdır
  • İsteğe göre içine çam fıstığı veya kuş üzümü eklenebilir
  • Domates salçası yerine biber salçası da kullanılabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;