Kıymalı-pırasalı rulo börek tarifini okuduktan sonra mutfakta hemen denemek istedim. Özellikle çay saatinde ikram edilecek lezzetleri çok seviyorum. Malzeme listesi oldukça basit ve ulaşılabilir görünüyor. Pırasayı ve soğanı kavururken çıkan o koku evin her yerini saracak gibi, şimdiden ağzım sulandı. Yufkaları hazırlarken üzerine sürdüğüm yağ ve süt karışımının tadı daha da zenginleştireceğini düşünüyorum. Kıymalı harcı yufkanın ortasına koyarken dikkatli olacağım, zira her tarafına eşit dağılmasını sağlamak önemli. Ruloları sararken spiral şeklinde sarmayı denemeyi planlıyorum, böylece servis ettiğimde sunumu daha da etkileyici olacak. Yumurtayı çırpıp üzerinde gezdirmek, kesinlikle dışının çıtır çıtır olmasını sağlayacak. Fırında 30-40 dakika kadar pişirdikten sonra beklemek zor olacak ama sabretmem gerektiğini biliyorum. Yanında yoğurtla servis ettiğimde gerçekten mükemmel bir yemek olacağına eminim. Hemen denemek üzere mutfakta yerimi aldım, afiyet olsun!
Kıymalı-pırasalı rulo börek tarifini okuduktan sonra mutfakta hemen denemek istedim. Özellikle çay saatinde ikram edilecek lezzetleri çok seviyorum. Malzeme listesi oldukça basit ve ulaşılabilir görünüyor. Pırasayı ve soğanı kavururken çıkan o koku evin her yerini saracak gibi, şimdiden ağzım sulandı. Yufkaları hazırlarken üzerine sürdüğüm yağ ve süt karışımının tadı daha da zenginleştireceğini düşünüyorum. Kıymalı harcı yufkanın ortasına koyarken dikkatli olacağım, zira her tarafına eşit dağılmasını sağlamak önemli. Ruloları sararken spiral şeklinde sarmayı denemeyi planlıyorum, böylece servis ettiğimde sunumu daha da etkileyici olacak. Yumurtayı çırpıp üzerinde gezdirmek, kesinlikle dışının çıtır çıtır olmasını sağlayacak. Fırında 30-40 dakika kadar pişirdikten sonra beklemek zor olacak ama sabretmem gerektiğini biliyorum. Yanında yoğurtla servis ettiğimde gerçekten mükemmel bir yemek olacağına eminim. Hemen denemek üzere mutfakta yerimi aldım, afiyet olsun!
Cevap yaz